Ohjelmistolisenssit helposti hallintaan

  • Blogi
  • Ohjelmistolisenssit helposti hallintaan
02.11.2021

Ohjelmistolisenssit helposti hallintaan

Ohjelmistolisenssit helposti hallintaan

Monet asiakkaamme käyttävät Trailia tietokoneidensa ja muiden IT-laitteidensa hallintaan, jolloin esimerkiksi laitteiden käyttäjätiedot, ip-osoitteet ja leasing-ajat löytyvät vaivattomasti samasta paikasta.

Usein IT-kaluston kanssa törmätään kuitenkin ongelmiin myös laitteiden sisältämien ohjelmistojen kanssa. Esimerkiksi tietokoneenvaihdon yhteydessä tuhlataan paljon aikaa, jos joudutaan erikseen selvittämään, mitä ohjelmistoja edellisessä tietokoneessa oli, ja mistä niiden lisenssiavaimet löytyvät.

Uusia ohjelmistoja asennettaessa ongelmaksi voi muodostua lisenssien kokonaistilanteen selvittäminen: onko lisenssejä vielä jäljellä, vai onko tehtävä lisähankintoja. Ohjelmistojen ja lisenssien organisaationlaajuinen hallinta on aikaa vievää, jos tiedot ovat hajallaan tai niitä ei ole kerätty ollenkaan talteen.

Trail haluaa helpottaa kalustonhallinnan osana myös ohjelmistojen ja niiden lisenssien hallintaa asiakasorganisaatioissaan. Tästä syystä Trailissa on myös lisenssinhallintamahdollisuus, joka mahdollistaa sujuvan ohjelmistolisenssien tietojen tallennuksen ja hyödyntämisen laitekohtaisesti.

Trailiin saa nyt talletettua kaikki ohjelmistolisenssien tiedot hankintatiedoista lisenssinumeroihin ja -avaimiin asti. Lisäksi ohjelmistolisenssit voi kiinnittää yksittäisiin IT-laitteisiin, jolloin tiedot asennetuista lisensseistä ja niiden käyttäjistä on helposti saatavilla. Trailista voi vaivattomasti tarkistaa, kuka mitäkin lisenssiä käyttää, sekä mitä lisenssejä organisaatiossa ylipäätään on käytössä ja kuinka paljon. Koneenvaihtoa helpottaa lista kyseisen käyttäjän tarvitsemista ohjelmistoista. Myös lisenssihankinnat muuttuvat suoraviivaisemmiksi, kun saatavilla on lista organisaation hallussa olevista lisensseistä ja niiden määristä sekä tiedot käytössä olevista ja vapaista lisensseistä.

Jos ohjelmistolisenssienne tilanne kaipaa ryhtiliikettä, saat ne hallintaasi Trailissa halutessasi vaikka heti. Jos haluat keskustella lisää, ota yhteyttä!