RFID-, QR-koodi- ja NFC-tunnisteet ilman kalustonhallintajärjestelmää ovat hyödyttömiä

  • Blogi
  • RFID-, QR-koodi- ja NFC-tunnisteet ilman kalustonhallintajärjestelmää ovat hyödyttömiä
02.09.2022

Oletko harkinnut kalustosi merkitsemistä RFID-, NFC- tai QR-kooditunnisteilla? Se on loistava idea!

Nuo tunnisteet ovat kuitenkin hyödyttömiä yksinään. Tässä blogitekstissä kerron tarkemmin, miksi ne eivät sellaisenaan riitä.

Varaa tästä kalustonhallinnan ja tunnisteiden demo

Tunnisteet ilman kalustonhallintajärjestelmää ovat hyödyttömiä

Tunniste yksilöi kaluston eikä tee mitään muuta

Tunniste on nimensä mukaisesti tarkoitettu erilaisten laitteiden ja artikkeleiden tunnistamiseen. Niiden avulla voit yksilöidä kaluston, eli erottaa laitteet toisistaan.

Tunnisteet sisältävät pääsääntöisesti vain lyhyen merkkijonon. Kun tunnisteen lukee soveltuvalla lukijalaitteella, laite näyttää tämän merkkijonon.

Jos siis hankit tunnisteita ja kiinnität ne kalustoosi, olet kyllä onnistunut erottelemaan artikkelit toisistaan. Valitettavasti et kuitenkaan ole saavuttanut mitään muuta. Skannatessasi tunnisteen, saat tulokseksi tunnisteen merkkijonon. Se tuskin on tavoitteesi.

Tunnisteiden tulisikin olla yhteydessä kalustonhallintajärjestelmään. Tällöin tunniste ohjaa käyttäjän kyseisen laiteyksilön laitekortille järjestelmässä, jolloin käyttäjä voi tarkastella laitetietoja ja tehdä erilaisia toimenpiteitä kalustolle, kuten vikailmoituksia.

Kalustonhallintajärjestelmällä ylläpidät kaluston elinkaaritietoa

Tunnisteita käytetään siis pääasiallisesti kalustoyksilöiden tunnistamiseen. Herääkin kysymys, miksi haluat erottaa eri kalustoyksilöt toisistaan?

Erittäin todennäköisesti haluat seurata kalustoasi ja sen elinkaarta. Kaluston elinkaaritieto voi tarkoittaa esimerkiksi:

  • Hankintatietoja (hankintapäivä, hinta, toimittaja)
  • Takuuaikaa
  • Huoltohistoriaa, vikailmoituksia ja seuraavan huollon ajankohtaa
  • Sijaintia
  • Varaustietoja (varaushistoria ja tulevat varaukset)
  • Inventaariotietoja (mitä kalustoa sinulla on ja missä se on)

Pelkät tunnisteet eivät näitä tietoja ja toiminnallisuuksia tarjoa.

Kalustonhallintajärjestelmään voit lisätä rajattomasti laitekohtaista tietoa ja tehdä erilaisia toimenpiteitä

Kalustonhallintajärjestelmä puolestaan sisältää rajattomasti laitekohtaista elinkaaritietoa ja toiminnallisuuksia, kuten mahdollisuuden tehdä inventaarioita tai varata kalustoa. Sen ja siihen linkitettyjen tunnisteiden avulla kaluston elinkaaritiedon ylläpitäminen on vaivatonta.

Miten tunnisteet ja kalustonhallintajärjestelmä toimivat yhdessä?

Tunnisteet siis pitää yhdistää järjestelmään, selvä juttu. Mutta miten se käytännössä tapahtuu?

Useimmat kalustonhallintajärjestelmät sisältävät vain yhdenlaisia tunnisteita. Saat nämä tunnisteet käyttöösi, kun otat järjestelmän käyttöön. Kiinnität tunnisteet kalustoon ja luot linkin oikeaan laitekorttiin esimerkiksi mobiilisovelluksella.

Joustavat kalustonhallintajärjestelmät, kuten Trail, mahdollistavat kaikenlaisten tunnisteiden käytön. Voit valita laajasta valikoimasta erilaisia RFID-, QR-koodi- tai NFC-tunnisteita ja käyttää erilaisia tunnisteita eri kalustossa.

Voit jopa linkittää olemassaolevia tunnisteita Trailin laitekortteihin, jos olet jo ehtinyt merkitä kaluston.

Yhteenveto

Etsiessäsi tunnisteita kalustollesi, sinun on aivan ensimmäiseksi kysyttävä itseltäsi ”Mitä haluan kaluston merkinnällä saavuttaa?”

Tunnisteita käytetään kalustoyksilöiden yksilöintiin, mutta ne eivät tarjoa mitään muuta. Tunnistamisen tarkoituksena on yleensä kaluston ja sen elinkaaren seuranta sekä tämän elinkaaridatan hyödyntäminen. Sitä varten tarvitset kunnollisen kalustonhallintajärjestelmän soveltuvien tunnisteiden lisäksi.

Kun tunnisteet on linkitetty toimivan kalustonhallintajärjestelmän kanssa, on kaluston seuranta, hallinta ja ylläpito helppoa.

Jos haluat kuulla lisää kalustonhallintajärjestelmä Trailista ja tunnisteista, varaa ilmainen esittely.

Lue lisää RFID-, NFC-, QR-koodi- ja viivakooditunnisteista