Yleisradio

about

Trail Yleisradion mediatuotannon tukena

Ylen mediatuotannon kalustoa hallitaan Traililla. Trail tarjoaa näkyvyyden kaluston sijaintiin, varauksiin, tuleviiin tuotantoihin ja huoltotietoihin niille henkilöille, jotka vastaavat tuotantotoiminnassa laitteiden käyttökunnosta ja saatavuudesta.

"Kun otimme käyttöön Trailin, varausprosessin tiedonkulku rupesi toimimaan. Trail toi sujuvan varauskäytännön ja tiedon yhteen paikkaan", kertoo Ville Venell, Yle Tuotanto ja Design -osaston päällikkö.

Trail tukee mediatuotantoon ja lähetyksiin liittyvän kaluston hallintaa Ylellä. Jokaisen tuotannon taustalla on mittava koneisto ammattilaisia, joista jokainen on vastuussa omasta osuudestaan kokonaisuudesta. Tekninen näkökulma tuotantoihin on erittäin tärkeä ja Trailin avulla Ylen kalustosta vastaavat ammattilaiset pystyvät varmistamaan, että kaikki tuotantoihin lähtevä kalusto on saatavilla ja huollettuna.

Trail mahdollistaa sujuvan tiedonkulun Ylen tuotannoissa kalustonhallinnan tiedon osalta. Kaluston sijaintitieto on avainasemassa varmistamaan tuotantoihin liittyvän logistiikan. Kalusto, jota käytetään Ylen tuotannoissa, täytyy olla hyvässä käyttökunnossa ja siihen vaaditaan jatkuvia huoltotoimenpiteitä ja huoltojen suunnittelua. Trail tukee huoltoihin liittyvää toimintaa sekä mahdollistaa huoltolokien tallentamisen.

"Kun tutustuimme Trailiin saimme suunnittelujärjestelmälle kirittäjän, joka asetti suunnittelujärjestelmästä saatavalle kalustonhallinnalle kovan vaatimustason. Kun suunnittelujärjestelmä ei kyennyt samaan kuin Trail, päätimme rakentaa talon sisäisen järjestelmän modulaarisesti niin että Trail toimii kaluston hallinnassa ja tuotannon suunnittelu tulee suunnittelujärjestelmästä.", Venell jatkaa.

Tunnistemerkintöjä käytetään kaluston seurannassa.

Yle Tuotannon kalustopoolin päällikön Juha Rinteen mukaan Trailin käyttöönottoa on helpottanut kalustonhallintajärjestelmän helppokäyttöisyys. "Kokemukseni Trailista on ollut erittäin positiivinen. Palvelua on erittäin helppo käyttää ja käytön omaksuu nopeasti. Koulutuksissa, joita olen pitänyt noin 450 Ylen työntekijälle, olen verrannut Trailin käyttöä verkkopankin käyttöön. Eli jos pärjää verkkopankin käytössä pärjää Trailin käytössä",

Kalustotiedon läpinäkyvyys on ollut myös suuri etu, joka on säästänyt varastotyöntekijöiltä kaluston etsimiseen käytettyä työaikaa. "Suuri helpotus on ollut se, että nyt käyttäjät itse näkevät kenellä laitteita on lainassa tai varauksessa ja voivat nyt keskenään sopia, jos kalustoa pitää vaihtaa tuotannosta toiseen. 'Kadoksissa' olevan kaluston jäljitys on helppoa", Rinne toteaa.

Tulokset

  • Kaikki tuotantoihin tarvittava kalusto on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja hyvässä käyttökunnossa.
  • Läpinäkyvä ja luotettava kalustotieto helppokäyttöisessä järjestelmässä
  • Integraatiot talous- ja tuotannonhallintajärjestelmiin
  • Kertakirjautuminen (single sign-on) käytössä kaikille työntekijöille
  • Nimi:Yleisradio
  • Sijainti:Suomi
  • Toiminnallisuudet:Kalustorekisteri, Kaluston merkintä, RFID- ja viivakooditarrat, Inventointi, Varaustenhallinta, Investointisuunnittelu
  • Aloitettu:2017

Lisää ominaisuuksia joista voisit pitää

about

Kalustorekisteri ja laitekortti

Varmista täysi näkyvyys kaikkeen hallittavaan kalustoon.

Lue lisää
about

Kaluston merkintä

Varmista tehokas kaluston inventointi laitteiden merkinnän ja seurannan avulla.

Lue lisää
about

Kaluston varausjärjestelmä

Varmista, että projektiluontoisesti varattava kalusto on tehokkaassa käytössä ja ajantasainen tieto varauksista on saatavilla ja saavutettavissa.

Lue lisää